Abiturientų palydėtuvės Nemunu

Rugpjūčio 21 – 22 dienomis jau 6 – ąjį kartą vyko projektas „Mes žinom kelią“ (toliau – MŽK). Žygio maršrutas buvo Krikštonys – Nemunaitis – Alytus. Kaip ir kiekvienais metais žygio organizatoriai – „Verslo angelo“ (toliau – VA) jaunimas.
MŽK – tai abiturientų palydėtuvės Nemunu. Pagrindinis šio projekto tikslas – parodyti kelią pirmyn, kad būtų lengva rasti kelią atgal. Siekiama, jog Dzūkijos jaunimas, abiturientai bei studentai, įgiję išsilavinimą kituose Lietuvos miestuose ar užsienyje, grįžtų į gimtąją Dzūkiją.
Jau 6:30 ryte VA patalpose ėmė rinktis žygio dalyviai. Po registracijos susėdome į autobusus ir nukeliavome į Krikštonis, iš kurių pradėjome savo kelionę. Krikštonyse plaustų kapitonai išsirinko įgulas, visi kartu padainavome „Verslo angelo“ himną ir pradėjome plaukti. Pirmosios dienos užduotis buvo sukurti jaunimo himną. Visą kelią iki Nemunaičio netilo dainos ir juokai. Atplaukę į stovyklavietę įsikūrėme, pristatėme sukurtus himnus ir pradėjome rimtąją dalį – vakarinę diskusiją. Po diskusijos vyko naktinis žygis. Iki ryto jaunimas dainavo prie laužo, bendravo su draugais. Ryte išplaukėme į Alytų, kur mus pasitiko draugai ir giminaičiai.
Kaip jau minėjome, rimtoji vakaro dalis buvo diskusija su verslininkais bei politikais. Sulaukėme tokių svečių kaip Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla, Lietuvos Respublikos seimo narys Antanas Nedzinskas ir verslininkai Semionas Bondorevas, Leonas Karpalavičius bei Edmundas Čečėta. Pagrindinės vakaro temos: jaunimas ir politika, jaunimo ateities perspektyvos. Diskusijos pabaigoje Č. Daugėla pasiūlė pratęsti pokalbį Alytaus miesto savivaldybės posėdžių salėje antradienį (rugpjūčio 25d.) 17 val.
Šis žygis – MŽK ’09 dar vienas sėkmingas VA įgyvendintas projektas. Prie jo prisidėjo ir aktyviai mūsų idėją palaikė rėmėjai: „FM 99“, „Alita“, „Astra“, „Marisa“, „Bioksas“, „Šventė Jums“, „ALT reklama“, „Alytaus gidas“, „Alytaus duona“, „Elektrotinklas“, „Alytaus naujienos“, „Jundos stalių gaminiai“, „Jaunimo platinimo tarnyba“, Alytaus miesto savivaldybė, „Inžinerinių projektų valdymas“. Tikimės, kad kitąmet projektas vėl įvyks ir visi kartu palydėsimė abiturientus Nemunu.

Austėja Venclovaitytė ir Gabija Pranskevičiūtė