"Angeliukai" - projektų įgyvendinimo seminare

Balandžio 9-13 d. Kauno rajone, Kulautuvoje, vyko Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros (JTBA) seminaras jaunimo iniciatyvų organizatoriams, kuriame dalyvavo 22 jaunimo organizacijų atstovai iš visos Lietuvos, tarp jų ir du „Verslo angelo“ nariai. Šio seminaro pagrindinė tema – projektų įgyvendinimas bei jų tobulinimas. Kadangi užsiėmimai vyko net 5 dienas, dalyviai turėjo nemažai laiko gautas teorines žinias pritaikyti ir praktikoje.

Pirmąją seminaro dieną vyko dalyvių susipažinimas ir grupės formavimo teorija bei praktika. Antrąją dieną vyko projektų pristatymai, kurie vyko vis kitoje vietoje, todėl ir pačiam jaunimui buvo nenuobodu klausytis. Vėliau vyko darbas grupėse, kuriose visos komandos turėjo sugalvoti idėją, o po to ją įgyvendinti Kulautuvos miestelyje. „Angeliukų“ Aistės ir Viliaus, dalyvavusių šiame seminare, komandos idėja buvo skatinti šio mažo miestelio jaunimo užimtumą lietuvių liaudies šokiais ir žaidimais. Ši idėja buvo pripažinta viena iš geriausių. Ketvirtąją dieną buvo atvykusi JTBA projektų koordinatorė Loreta Eimontaitė, kuri jaunimui pravedė paskaitą apie finansus, suteikusią daug praktinės naudos. Taip pat šią dieną visus dalyvius vietinis istorijos mokytojas supažindino su Kulautuvos istorija, parodė senąjį miestelio viešbutį ir kazino.

Dalyviai liko patenkinti, nes šis seminaras davė daug teorinių žinių, kurias iškart buvo galima išbandyti, patikrinti praktinėse užduotyse. Kalbinti „angeliukai“ teigė: „Seminare labiausiai patiko neformalus ir šiltas dėstytojų, vadovų bendravimas, su mumis, jaunimu. Čia įgyjome daug žinių apie projektų įgyvendinimą. Manom, kad tai padės mums vykdyti ir kurti projektus savo organizacijoje.“

Naujienas rašė: Liucija Žukaitytė