Dzūkijos aktyvistai žinių sėmėsi seminare "Bendravimas ir bendradarbiavimas su žiniasklaida"

Spalio 9 d. „Verslo angelo“ patalpose įvyko seminaras tema „Bendravimas ir bendradarbiavimas su žiniasklaida“. Seminaro lektoriai buvo psichologai Bena Sabaliūtė ir Algimantas Smailys.

Pagrindinis seminaro tikslas buvo stiprinti nevyriausybinių organizacijų narių komunikacijos gebėjimus. Seminaro temos buvo: įvaizdis ir jo svarba organizacijos veiklos efektyvumui, viešasis prisistatymas prieš auditoriją ir per žiniasklaidos priemones, sunkios situacijos bendraujant su žiniasklaidos atstovais ir įtampos valdymas.

Seminaro pradžioje visi seminaro dalyviai prisistatė ir po trumpo darbo grupelėse sudarė savo lūkesčių sąrašus – ko tikisi ir nori išmokti šio seminaro metu. Iškart po lūkesčių pristatymo, buvo pradėta kalbėti apie įvaizdį: jo svarbą, efektyvumą, formavimą. Po kavos pertraukėlės buvo gvildenami geriausių ir blogiausių viešųjų pasisakymų pliusai ir minusai, analizuojami pranašumai ir trūkumai. Vėliau kalbėta apie bendravimą su auditorija: kaip tai turi vykti, į ką reikia atkreipti dėmesį, kokie yra sėkmingo viešojo pasisakymo bruožai. Aptarus tai, buvo atlikta praktinė užduotis: visi seminaro dalyviai susiskirstė į tris komandas ir išsirinko žmogų, kuris po 15 minučių grupinio darbo turės kalbėti viešai. Visas šios praktinės užduoties išskirtinumas buvo toks, kad viešosios kalbos buvo filmuojamos ir vėliau buvo analizuojami jų pliusai ir minusai. Juk ne be reikalo sakoma, kad lengviausia mokytis iš savo klaidų.

Tikimasi, kad nauda bus jaučiama ne vien Alytaus miesto organizacijų nariams, o ir viso Alytaus rajono organizacijoms, kadangi į seminarą atvyko aktyvistai iš Lazdijų, Simno, Kumečių. Dar vienas faktas, konstatuojantis seminaro „Bendravimas ir bendradarbiavimas su žiniasklaida“ sėkmę yra tas, kad jo metu buvo naudojama ne vien „sausa“ teorija, bet ir labai svarbi bei naudinga praktika. Telieka viltis, kad tai buvo ne paskutinis tokio pobūdžio seminaras Alytuje ir Dzūkijos aktyvistai galės toliau tobulėti komunikacijos srityje.

Gabija Pranskevičiūtė