Europos judrioji savaitė Alytuje

Kaip ir kitose Europos šalyse, taip ir Lietuvoje rugsėjo 16 – 22 dienomis vyko Europos judrioji savaitė. Nuo didžiųjų Lietuvos miestų neatsiliko ir Alytus. Kaip ir kiekvienais metais, šiemet judriosios savaitės pagrindiniai tikslai buvo mažinti transporto keliamą taršą, atkreipti žmonių dėmesį į transporto keliamą žalą aplinkai ir žmogaus sveikatai ir skatinti visus prisidėti prie aplinkos išsaugojimo.

Rugsėjo 17-ąją dieną vyko orientacinės varžybos „Žaliaisiais Dzūkijos takeliais“. Taip pat paskutiniąją Europos judriosios savaitės dieną vyko daug kitų atrakcijų: greičiausio triratuko rinkimas, vaikų piešinių ant asfalto konkursas, gatvės krepšinis, dviračių slalomas, greitojo judėjimo varžybos, gatvės muzikos ir dailės pamokos, jaunimo grupių koncertas, vaišinimasis kareiviška koše ir daugybė kitų pramogų… Kaip ir kiekvienais metais buvo renkama ekologiškiausia ir originaliausia transporto priemonė. Šį konkursą laimėjo šv. Benedikto gimnazijos mokinė Rūta Minderytė.

Šiais metais prie Eurupos judriosios savaitės prisidėjo nemažai jaunimo organizacijų. Viena iš jų – „Verslo angelas“. Jaunieji „angeliukai“ suorganizavo dviračių – riedučių slalomą. Jis buvo sudarytas iš trijų dalių: figūrinio dviračių važiavimo, figūrinio dviračių važiavimo kartu su savimi traukiant riedutininką ir dviračio nešimo rungties. Slalomo vieta buvo S. Dariaus ir S. Girėno gatvė nuo „Jaunimo skverelio“ iki prekybos centro „Nemunas“. Greičiausiems ir sumaniausiems buvo įteikti prizai.

Mes tikimės, kad jaunimo prisidėjimas prie tokios veiklos, padės išugdyti entuziastingai nusiteikusį jaunimą, kuris sugebės rūpintis aplinka ir Pasaulio gerove. Tad, pradėkime nuo savęs!

Gabija Pranskevičiūtė