"Gatvės muzikos diena"

Gegužės 1-ąją dieną Lietuvos miestuose ir miesteliuose vyko jau tradicine tampanti “Gatvės muzikos diena”. Šios dienos tikslas, kad į gatves išeitų kuo daugiau žmonių norinčių groti, dainuoti ir ta muzika pasidalyti su kitais. Visą parą vietoj pabodusių kasdieninių mašinų garsų, batų kaukšėjimų, tylių pokalbių miestus gaubė įvairaus stiliaus muzika bei ją mylintys žmonės. Aišku, šiai dienai neliko abejingi ir alytiškiai, kurie, išėję su savo instrumentais į gatveles, spalvino nuostabia muzika Alytaus miestą.

GMD” Alytuje bei „Verslo angelo“ ansamblis.

Šiais metais Alytaus miesto savivaldybės administracija, prisijungdama prie tradicine virstančios šventės, tapo jos globėja ir renginius leido organizuoti Rotušės aikštėje, jos prieigose, kitose miesto vietose. Profesionalūs muzikantai ir mėgėjai grojo dešimtyje Alytaus teritorijų. Prie jų prisijungė ir „Verslo angelo“ komanda, kuri tą dieną tapo dainų ir šokių ansambliu. 12:00val rotušės aikštėje ant „buitinio“ laiptų su gera nuotaika ir gitaromis rankose jie kuo nuoširdžiausiai dainavo ir džiugino praeivius. 

„Verslo angelo“ ansamblis „Palermo“ bare.

“Gatvės muzikos dienos” proga „Palermo“ bare vyko laisvo mikrofono vakaras. Pasinaudoję šia proga „angeliukai“ kartu su „Verslo angelo“ direktoriumi Vaclovu Goštautu ir jo akordeonu vieningai padainavo kelias, vakarėlių metu dažnai girdimas, dainas. Su šypsenomis ir charizmatiškumu jie ne vieną alytiškį privertė nusišypsoti ir dainuoti kartu.

Vienijanti universali kalba – muzika.

Nors beveik visą dieną dangų temdė tamsūs debesys ir pliaupte pliaupė lietus, tai nenuvaikė muzikos mylėtojų. Žmonės, pasislėpę už medžių, stogelių ar tiesiog mėgaudamiesi lietumi klausėsi jų mėgstamos muzikos, šoko ir dainavo kartu su atlikėjais. Muzikos garsai atgaivino, tarsi nuspalvino miestus naujomis, grynesnėmis spalvomis, visur buvo jaučiamas nuoširdumas, nesustojanti kūryba, daininkų charizmatiškumas bei meilė muzikai. Kiekvienas atlikėjas galėjo pateikti savitą požiūrį į muziką ir pasaulį, išreikšti save bei atrasti bendraminčių. “Verslo angelo“ nariai džiaugiasi sudalyvavę tokioje dienoje ir dalijasi tik teigiamais įspūdžiais. 

Ketvirtą kartą vykstanti “Gatvės muzikos diena” dar kartą įrodė,  jog universaliausia kalba – muzika, gali suvienyti žmones.

Deimantė Pauliuščenkaitė