IC naujienos - INDEMO

Kovo 1-ąją dieną jaunimas iš „Verslo angelo“ ir įvairių Alytaus organizacijų išvyko į Latvijos miestą Ciesį dalyvauti INDEMO (Innovative Democracy Models in Local Governments) projekto įžanginėje konferencijoje. INDEMO projekto tikslas – įtraukiant jaunus žmones į vietinių sprendimų priėmimą ir vystymo procesus padėti inovatyvias vietinės demokratijos inicistyvas. Šis projektas yra tarptautinio projekto “Inovacijų ratas” sudedamoji dalis.

INDEMO projekto įžanginę konferenciją pradėjo Ciesio rajono tarybos pirmininkas Andris Neimanis ir Cesio miesto tarybos mokymosi departamento direktorė Lolita Kokina. Jie pasidžiaugė jaunimo aktyviu dalyvavimu visuomeninėje veikloje. Antąją dieną, Inese Vaivare mums pravedė paskaitas apie tai, kas yra inovacija, jaunimas ir inovacijos, kaip inovacijos gali įtakoti mažo miesto plėtojimąsi. Vėliau Rita Merca plačiau supažindino su INDEMO projektu, paaiškino jo svarbą ir reikšmę kiekvienam regionui. Projekto ekspertas Oskars Mickans kalbėjo apie jaunimo dalyvavimą vietinės demokratijos procese. Renginio dalyvių pasveikinti atvyko, Cesyje įsikūrusių „Jaunimo namų“ direktorė Kristine Mihalova. Po kalbų ir prezentacijų jaunimas žaidė susipažinimo ir komandinius žaidimus, kad pajustų skirtingų kultūrų žmonių skirtumus ir panašumus.

Trečiąją dieną kiekvienos atvykusios šalies atstovai trumpai pristatė organizacijas iš kurių atvykę ir kalbėjo tema „Jaunimo dalyvavimas, kaip priemonė inovatyviam valdymui“. Alytaus jaunimas papasakojo, apie Alytaus miesto savivaldybės vykdomą jaunimo politiką bei pateikė kelis jau įgyvendintus pavyzdžius. Vėliau buvo dirbama grupėse temomis: „ Jaunimas ir saugumas“, „Jaunimo vietos susitikti“ , „ Jaunimas vietinėje valdžioje“. Kiekviena grupė parengė prezentacijas ir jas pristatinėjo.
Jaunimui teko apsilankyti didžiausiame Latvijos informacijos tarnybos centro “1188” skyriuje, kur buvo pristatytas unikalus šios įstaigos darbo organizavimas. Vėliau konferencijos dalyviai apsilankė naujai įkurto jaunimo centro atidaryme.

Grįžę iš kelionės Ketvirtadieninio susirinkimo metu savo žiniomis pasidalinome su angeliukais trumpai pristatėme visos konferencijos metu pristarinėtas skaidres ir žaidimus.