"Into the Wild" Latvia

Šiais laikais sutikti nepažįstamąjį, kuris yra kitos tautybės žmogus, yra labai lengva. Kartais netgi kas trečias sutiktas žmogus gali būti užsienietis. Tačiau dauguma paauglių nemėgsta bendrauti su kitos šalies paaugliais. Dažnai apie kiekvienos šalies gyventojus vyrauja stereotipiniai požiūriai. Ši problema iškilusi ne vien tarp jaunimo, ji vyrauja ir tarp suaugusiųjų. Todėl atsirado žmonių, kurie neabejingi šiai problemai, ir nusprendė padaryti pradžią jos pabaigai. Dėl šios priežasties rugpjūčio 1-9 dienomis Latvijoje Valmieros miestelyje vyks projektas jaunimui „Into the Wild“.
Šio projekto pagrindinis tikslas yra paskatinti jaunimą iš skirtingų šalių keistis patartimi, sukurti bendradarbiavimą ir tarpusavio supratimą tarp jų. Skirtingų šalių tarpusavio supratimas kaip ir bendradarbiavimas yra labai svarbi detalė gerų tarptautinių santykių dėlionėje, todėl labai svarbu tuos santykius puoselėti jau nuo mokyklos laikų.
Projekto programoje numatytas komandinis darbas, mokomasis skautų žygis, „Miško takas“, išgyvenimas ant vandens, o projekto kulminacija – gyvenimas 2 dienas be šiuolaikinių technologijų, vadovaujantis aktyvaus turizmo centrais „Eži“. Dalyvių laukia daugybė nuotaikingų įdomių diskusijų ir pažinčių.
Organizatoriai naudos praktinės veiklos, komandinio darbo, diskusijų metodus. Baigiantis projektui, organizatoriai ketina surengti nuotraukų parodą bei sukurti projekto dienoraštį.
Projektas "Into the Wild“ daug žadantis ir laukiantis didelio pasisekimo, todėl organizatoriai viliasi, kad šis projektas bus tęsiamas ir ryšiai užsimezgę tarp jaunuolių nenutruks, bet stiprės su lig kiekvienais metais.

Živilė Beniušytė