Įsivertinimo seminaras

Pernai, birželio 7- 11 dienomis organizavome projektą „Artimi kaimynai“, kuriame dalyvavo lietuviai ir lenkai. Projektą finansavo „Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondas“, kuris, be mūsų projekto, organizavo dar apie dešimtį panašių. Šįmet, kai visi projektai jau įvykdyti, fondo koordinatorė Kristina Dambrauskaitė nutarė sužinoti kaip mums visiems sekėsi ir sukvietė po du žmones iš kiekvieno projekto į įvertinimo seminarą. Seminaras vyko sausio 11 – 13 dienomis. Jo tikslas – pasidalinti patirtimi ir pakalbėti apie projektų tęstinumą. Jame dalyvavome aš (Jaunimo organizacijos „Verslo angelas“ narė) ir Vaclovas Goštautas (VšĮ „Verslo angelas“ direktorius).
Visas tris dienas ir dvi naktis Daugirdiškių viloje kalba sukosi apie projektų sėkmes ir nesėkmes (Juk iš klaidų mokomės!). Išgirdome visų projektų pristatymus ir pristatėme savąjį. Kalbėjome apie veiklas projektų metu ir atrastus naujus darbo metodus. Džiugu, kad mūsų 24val. stovykla tapo aktualia tema. Neišvengėme ir darbo grupėse. Taip dirbdami, kūrėme rekomendacijas darbui tarptautinėse komandose, ginčijomės, kokias pareigas projekto vykdyme turi užimti dalyviai, vadovai ir kaip pasidalinti atsakomybe.
Visų trijų dienų rezultatas – super! Geresnis, nei galėjau tikėtis. Patirtis – be galo didelė. Pradedant tuo, kad tai buvo pirmasis tokio pobūdžio seminaras, kuriame esu dalyvavusi, baigiant visomis įgytomis žiniomis. Per šias dienas patobulinau savo iškalbą, įgūdžius dirbti komandoje. Tačiau svarbiausia – supratau, kaip svarbu yra apibendrinti atliktus darbus ir nebijoti pripažinti padarytas klaidas.
Tikiuosi, kad viskas, ko su Vaclovu išmokome ir ką sužinojome, bus naudinga tolesnei „Verslo angelo“ veiklai.

Greta Juodžiukynaitė