Išsaugok vabalėlį ir žemės lopinėlį

Balandžio 9d. Alytaus miesto jaunimo skverelyje vyko akcija „Išsaugok vabalėlį ir žemės lopinėlį“. Akcijos tikslas paminėti pasaulinę Žemės dieną bei Darom’10 (kaip įžanga į pagrindinę akciją, kuri vyks balandžio 17 dieną.) Šią geranorišką akciją suorganizavo Alytaus miesto mokinių tarybos pirmininkė Augustė Vadišiūtė ir Alytaus Darom’10 taško vadovė Virginija Rakauskaitė.

„Išsaugok vabalėlį ir žemės lopinėlį" metu Alytaus jaunimo organizacijos: Asociacija Alytaus miesto mokinių taryba (AMMT), VšĮ Verslo angelas, Alytaus liberalus jaunimas (ALJ) ir Darom’10 Alytaus taško komanda, vienijosi gražiam tikslui – išsaugoti ir tausoti gamtą. Derindamos ekologiją ir meną kūrė Alytaus aplinką. Visos organizacijos padirbėjo ir pateikė daug netikėtumų: Darom’10 komanda, kartu su menininku bei Šaltinių pagrindinės mokyklos dailės mokytoju Vitu Zabita, kūrė ekologiškas skulptūras – vabzdžius – kurios buvo padovanotos pagrindiniams Darom’10 rėmėjams bei dalino rankų darbo atvirukus, kaip kvietimus Alytaus miesto gyventojams prisidėti prie Darom’10. Alytaus miesto mokinių taryba papuošė visus apsilankiusius žaliais kaspinėliais ir supažindino su Lietuvoje opiausiomis ekologijos problemomis, taip ragindami prisijungti prie Žemės dienos, Darom’10 bei ekologiškų idėjų. Alytaus liberalus jaunimas kūrė menines instaliacijas. O „Verslo angelas“…

„Angeliukai“ nusprendė, jog nustebins miestiečius pačių gamintais ekologiškais dažais bei origami mokymu – japonišku popieriaus (kadangi popietė skirta ekologijai, buvo naudojami laikraščiai) lankstymo menu. Nepaisant žmonių stygiaus miesto jaunimo skverelyje akcija pavyko, „angeliukų“ tikslas buvo įvykdytas: žmonės mielai piešė su dažais, mokinami lankstė gerves bei kitus gyvūnus. Miestiečiai drauge su įvairioms organizacijomis derindami ekologiją ir meną kūrė aplinką, kurioje norėtų gyventi.

Deimantė Pauliuščenkaitė