Jaunimo iniciatyvoms Alytuje sakoma „NE“

Alytaus jaunimas – Dainų Slėnio Iniciatyvinė Komanda (toliau – DSIK) Vasario 14 – ąją – šv. Valentino dieną visus alytiškius kvietė švęsti Dainų slėnyje. Kai jaunimas vasario 13 – ą dieną atvyko į šventės vietą pasiruošti renginiui, ją rado ne tokią, kokią tikėjosi pamatyti. Pagrindinis šventės akcentas – ledo čiuožykla buvo sugadinta, kadangi visa aikštelė buvo „papuošta“ automobilių provėžomis.

Pirmasis DSIK renginys šioje istoriškai svarbioje Alytaus vietoje buvo sausio 31 d. suorganizuotas renginys „Čiuožki, čiuožki… Nepaslyski!”. Jame atvykusieji galėjo mėgautis žiemiškomis pramogomis, dalyvauti konkursuose, estafečių bei ledo ritulio varžybose. Žiemos šventėje apsilankė daug Alytaus miesto gyventojų ir buvo nuspręsta, kad tai bus ne vienintelis renginys Dainų slėnyje.

Kitą renginį DSIK nusprendė organizuoti per šv. Valentino dieną. Jame taip pat buvo žadama gausybė pramogų ir įsimylėjeliams, ir vienišiams. Tačiau, kaip minėta, Dainų slėnio ledo čiuožykla buvo suniokota vandalų. Nepaisant to, Alytaus jaunimas nusprendė nenuleisti rankų ir surengti šventę Alytaus miesto gyventojams. Taigi, nors ir Dainų slėnyje rytoj nebus ledo čiuožyklos, renginys visvien įvyks! Visi kviečiami 11:00 atvykti į Dainų slėnį ir jame atšvęsti įsimylėjelių šventę.

Gabija Pranskevičiūtė