Naujas projektas keičia seną!

Anksčiau vykęs projektas „Inovacijų ratas“ baigėsi, tačiau jau rudenį prasidės naujas projektas „Trans – in – Form“. Pirmoji įvadinė konferencija įvyko Murmanske kovo 3 – 5 dienomis. „Inovacijų ratas“ buvo skirtas vietos politikams, mokytojams, verslininkams ir jaunimui. Projekto, kurio centras – Alytus, tikslas skatinti bendruomenės naujoves ir plėtrą bei organizuoti tarptautinius mokymus pasitelkiant tarptautinius ekspertus ir specialią mokymo programą.

Naujojo projekto pagrindinis tikslas kurti patrauklią ir konkurencingą miesto aplinką. Šiuo metu yra 36 potencialūs „Trans – in – Form“ partneriai, tačiau bus atrinkta tik 20 jų. Prie šio projekto prisideda tos pačios šalys, kaip ir „Inovacijų rato“: Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija, Švedija, Norvegija, Rusija. Nauja partnere siekia tapti ir Suomija.
Projekto partnerės Lietuvoje yra Alytaus jaunimo organizacija „Verslo angelas“, Druskininkų miesto savivaldybė ir Šiaulių apskrities viršininko administracija.
„Verslo angelui“ Murmanske atstovavo Vaclovas Goštautas ir Indrė Kreivytė. Ši jaunimo organizacija projekto metu sieks įvykdyti jungtinį projektą „Mirror“ (daugiau apie jį išgirsite vėlesnėse naujienose). Taip pat sieks Alytuje sukurti patrauklią vietą Alytuje jaunimui. Joje jaunieji alytiškiai galėtų laisvalaikį leisti turiningai ir netgi naudingai.
Dar vienas organizacijos tikslas yra gerinti Alytaus aptarnavimo sektoriaus kokybę. Taip norima pritraukti daugiau žmonių į Alytų, kaip turistams patrauklų miestą. Atrodo, viskas būtų gerai, tačiau sėkmingam projekto vykdymui reikalingi pinigai. Dėl jų kreiptasi į Alytaus miesto savivaldybę. „Verslo angelo“ direktorius V. Goštautas sako: „Pinigai nebus kliūtis, jei tik „angeliukai“ sugalvos pakankamai gerų projekto įgyvendinimo idėjų ir įtikins, kad projektas bus naudingas Alytaus bendruomenei.“
Miestai, norintys dalyvauti projekte, iki balandžio 1 d. organizatoriams pristatė visus duomenis apie savo veiklą projekto metu. Atrinkus 20 projekto partnerių bus siunčiama pagrindinė paraiška į Europos Sąjungos BSR (Business for Social Responsibility) fondus, kurie remia Baltijos šalių bendradarbiavimą. Pagrindinis „Trans – in – Form“ partneris ir organizatorius yra Notodeno miestas, Norvegija.

Daugiau informacijos apie projektą rasite www.innovationcircle.net
(Nuotr. Murmansko koordinatorius Evgenijus Kurdinas)

Gabija Pranskevičiūtė