Pabodo ALIAS? Pažaiskime BRIDŽĄ!

Šį trečiadienį, kovo 10-ąją dieną, 18.00 h Verslo Angele galėsite susipažinti su bridžu – intelektualiausiu ir populiariausiu kortų žaidimu pasaulyje.

Turbūt nedaugelis esate girdėję apie šį žaidimą, arba girdėję tikrai nedaug. Bridžas yra ne tik intelektualiausias kortų žaidimas pasaulyje. Šis žaidimas kortomis galimų kombinacijų skaičiumi pralenkia šachmatus. Taip pat bridžas yra uždarųjų patalpų parodomoji olimpinė sporto šaka. Bridžas gali būti mėgėjiškas ir sportinis, kurio tikslas yra nugalėti. Žaidžiant mėgėjišką bridžą pagrindinis tikslas yra žmonių bendravimas, malonus laiko praleidimas, analitinio mąstymo skatinimas.

Trumpos bridžo taisyklės. Žaidėjai žaidžia poromis, jų tikslas – skelbimai varžymosi metu. Poros tikslas – daromais skelbimais kuo tiksliau išsiaiškinti partnerio kortas, kad galėtų kuo tiksliau paskelbti sandorį. Žaidimo metu priešininkai aiškinasi tarpusavyje, kokias kortas turi. Gaunama pradinė informacija, skelbiamas sandoris. Vienas iš partnerių atverčia kortas, tada sandoris yra „vistuojamas“, t.y. skelbiančioji pusė stengiasi paimti tiek kirčių, kiek jų „užsakoma“, o priešininkai bando tam sutrukdyti. Bendras vaizdas yra susidaromas iš ankstesnio kortų aiškinimosi, jų skelbimo.

Šis žaidimas dar nėra labai populiarus Lietuvoje, tačiau jau vienija bridžo entuziastus Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose. Ilgą laiką žaidžiant bridžą, kiti kortų žaidimai tampa elementarūs, o žaidimo įgūdžiai padeda ir darbe. Išmokstama valdyti save, prognozuoti padėtį ir kt. Žaidžiant bridžą neegzistuoja jokie socialiniai skirtumai, užimamos pareigos, visus vienija žaidimas.

Visus, kurie susidomėjo, kviečiame kovo 10 – ąjį dieną, 18.00h, į Verslo Angelą!

Austėja V.