Svečiai "Verslo angele"

2008 m. lapkričio 20 d. „Verslo angelo“ ketvirtadieniniame susirinkime lankėsi Alytuje veikiančios įmonės „FabricAir“ atstovai danai Lars Jakobsen ir Frank Andersen. Atstovai lankėsi siekdami susipažinti su verslu besidominčiu jaunimu, pristatyti patys save ir pasidalinti savo patirtimi.

Susitikimo metu Lars Jakobsen ir Frank Andersen trumpai prisistatė ir papasakojo, kad jų gamykla užsiima ventiliacijos sistemų iš tekstilės gamyba. Šis atradimas buvo padarytas apie 1970 metus Danijoje. Dabar ši įmonė yra viena iš lyderių tokio tipo produkcijos gamyboje. Produkcija daugiausia populiari JAV ir pietų Europoje. Alytuje yra įsikūręs gamybos filialas, kuris įdarbina apie 50 darbuotojų. Į Lietuvą savo gamybos filialą perkėlė dėl mažesnių kaštų ir atlyginimų. Alytus buvo pasirinktas atsitiktinai. Lietuviai jiems patinka, nes yra atsakingi darbuotojai ir motyvuoti gerai atlikti savo darbą. Jiems per daug nereikia aiškinti kodėl viena ar kita veikla yra vykdoma. Priešingai negu Danijoje, kur kiekvienam darbuotojui reikia išaiškinti, kodėl reikia atlikti kokį nors darbą.

Svečiai išreiškė savo susižavėjimą „Verslo angelo“ vykdoma veikla ir pritaria jo idėjoms. Taip pat buvo išreikšta mintis, kad galbūt ateityje galima būtų padiskutuoti apie bendradarbiavimo galimybes.

Susirinkime dalyvavęs jaunimas turėjo galimybę, ne tik plačiau sužinoti kas dedasi Alytuje, bet ir pažvelgti kaip technologijos jungiasi su verslu bei išbandyti savo anglų kalbos žinias.