„Verslo Angelo“ veikla 2010 metais

Vaclovas Goštautas, VšĮ „Verslo Angelo“ (toliau – VA) vadovas teigė, jog yra patenkintas dabartine VA veikla. Jaučiamas judėjimas, grupelės pradėjo aktyviau dirbti. VA planai 2010 metams – rimti ir daug žadantys.

Vienas pagrindinių VA planų 2010 metams – sukurti kokybės valdymo sistemą, pagal Tarptautinės standartizacijos organizacijos (toliau – ISO) reikalavimus. Tai yra svarbiausias ir pagrindinis tikslas. Bus galutinai suformuotos komandos, VA kolektyvo branduolys. Deja, neaišku ar per šiuos metus tai bus padaryta, kadangi dabar VA esanti karta yra kuriančioji.

Ši nauja struktūra realiai nepakeis VA veiklos, tačiau kiekvienas žmogus turės savo pareigas ir kt., tai padės geriau veikti visai organizacijai. Ši sistema suteiks labai svarbius praktinius įgūdžius, kurie bus naudingi ateityje. Bus sudarytos naujos bendros taisyklės veiklai tarp grupelių, dėl to grupelių nariai galės lengviau ir greičiau spręsti iškilusias problemas. Vaclovas teigė, jog „darbas geriausiai suformuoja kolektyvą ir jeigu išeis tie „angeliukai“, kurie į VA žiūri nerimtai, nenutiks nieko blogo“. VA dažnai buvo veikiama laisva valia, tačiau dabar viskas taps griežčiau. Kodėl? Viskas daroma dėl kokybiškesnės VA veiklos. Visa informacija bus renkama į „kokybės vadovą“, kuriame bus aprašoma VA veikla, projektai ir kt. Tai bus ypač naudinga vadovams bei naujokams.

Didesnis dėmesys bus skiriamas projektų analizei, ieškosime kiekvieno projekto ar įvykio naudos, problemų. Vaclovas tikino, jog sukūrus šią sistemą ne tik prasidės nauji sėkmingi projektai, bet ir atsigaus nauji (pvz.: „Verslo Žemėlapis“, toliau – VŽ). VŽ bus kitokio modelio, tačiau kaip teigė Vaclovas, šis projektas tikrai bus. Šiais metais neinicijuosime naujų projektų, tačiau bus tęsiami kiti : „Mes žinom kelią“ (toliau – MŽK), „Veidrodis“. „MŽK“ kiekvienais metais būna sėkmingai vykdomas, kadangi vyksta šio projekto analizė. „Veidrodis“ – taip pat vienas sėkmingiausių VA projektų. Dėl šio projekto VA tapo neregėtai didele atsvara visam jaunimui Alytuje (prisiminkime Alytaus miesto dienas, projektą „Čiuožki, čiuožki – nepaslyski“ ir kt.)

Nors daugelis „angeliukų“ į naujosios sistemos kūrimą žiūri gana nepalankiai, Greta Juodžiukynaitė teigė, jog jai ši sistema atrodo labai reikalinga VA veiklai. Ji dalyvavo seminare, kuriame teko trumpai susipažinti su šios sistemos veikimu. Greta stebisi, jog daugelis „angeliukų“ nenori, kad VA veikla taptų kokybiškesnė.

Taigi, pagrindinis VA tikslas 2010 metams – sukurti sistemą, atitinkančią ISO reikalavimus. Šios sistemos dėka VA veikla taps ne tik kokybiškesnė, bet ir naudingesnė visiems „angeliukams“.

Straipsnis parengtas pagal pokalbį su Vaclovu Goštautu.

Austėja V.

Nuotraukoje „Verslo angelo“ direktorius Vaclovas Goštautas