AKSA smogia ir vėl

Girdime vis daugiau ir daugiau naujienų apie naujus įvairių organizacijų projektus, kurie suteikia vis daugiau vilčių dėl ateities mums, jaunimui. Tačiau, kaip bebūtų gaila, atrodo jog Alytaus kolegijos studentų atstovybė (toliau – AKSA) jau kelintą kartą iš eilės, nerodo labai gero pavyzdžio…
Iš vienos pusės, labai puiku, jog vienas jų naujųjų projektų, „Jaunimas Jaunimui 2008“ skatina mus „…kelti jaunimo motyvaciją veikti ir dirbti Alytaus mieste, mažinant jaunimo emigraciją į kitus miestus”. Labai puikus tikslas, tačiau kažkur jau girdėtas. O, skaitant toliau, kyla kažkoks keistas déjà vu jausmas “Projekto metu bus organizuojamas trijų dienų plaukimas plaustais Nemunu bei bendravimas su lektoriais siekiant įsitikinti, kad Alytuje verta likti gyventi, pradėti čia savo karjerą ar kurti verslą”
Staiga prieš akis iškyla Verslo Angelo jau nebe pirmus metus organizuojamas žygis “Mes Žinom Kelią”. Nejaugi jį nusipirko AKSA? Na, kaip ir ne. Matyt bus du žygiai, kadangi AKSA žygis skirtas tik jų pačių abiturientams, tuo tarpu MŽK – abiturientams ir studentams iš visos Dzūkijos. Dėja, originalumu čia nekvepia. Labiau smirdi. Kaip netyčia “Mes Žinom Kelią” žygyje plaukiama kaip tik tuo pačiu Nemunu, maždaug tuo pačiu metu, tokiais pačiais plaustais ir tokiu pat tikslu. Jei jau taip, tai gal sulauksim ir “Kelio į Studentus” projekto iš mūsų AKSOS?
Žinoma, kaip kažkas yra pasakęs, svarbu ne priemonės, o tikslas. Tą būtų galima pritikyti ir čia: Všį “Verslo Angelas” vienas tikslų ir yra kelti Dzūkijos krašto gerovę įvairiomis priemonėmis. Jei ir AKSA imasi tokios pat iniciatyvos, tuomet tai yra puiku – galbūt ir daugiau įstaigų susirūpins mūsų krašto gerove. Už tai galima paspausti ranką AKSAI. Mes, “angeliukai”, galime tik džiaugtis, jog mūsų projektas įkvėpė ir kitus.
Tik kažkodėl kartėlio skonis lieka burnoje. Galėjo sugalvoti ir ką nors originalesnio, ar bent jau nepateikti mūsų idėjos kaip savo. Na, toks jau gyvenimas. AKSA nusprendė pasiskolinti mūsų projektą – ką gi, puikus spyris mums į minkštąją, paskatins įgyvendinti naujas idėjas.