Čiuožk su meile

Vasario 14d., įsimylėjėlių šventės, Šv. Valentino dienos proga Alytaus aktyvusis jaunimas nepraradęs ūpo ir geros nuotaikos po vandališko ledo suniokojimo, atsižvelgęs į praeito renginio „Čiuožki, čiuožki…Nepaslyski!” dalyvių pastabas bei siekdamas toliau atgaivinti senąsias Alytaus vietas, Dainų slėnyje organizavo dar vieną, pilną žiemiškų pramogų renginį „Čiuožk su meile“.

Pradžių pradžia.
„Dainų slėnis turi dainuoti!“ – sakė Alytaus miesto aktyvusis jaunimas dar rudenį, spalio mėnesį vykusiame žygyje į Dainų slėnį. Jo metu galėjome išgirsti ne vieną šaunią idėja, bet pačia įdomiausia tapo Dainų slėnyje įrengti ledo čiuožyklą. Pasiryžę šį sumanymą įgyvendinti, Dainų slėnio iniciatyvinė komanda pradėjo po truputį ruoštis renginiui „Čiuožki, čiuožki…Nepaslyski!“. Jis vyko sausio 31d. Kaip teigė Greta Juodžiukynaitė, Dainų slėnio iniciatyvinės komandos vadovė, ant kurios pečių gulė daug organizacinių darbų, nepaisant nedidelių nesklandumų, renginys pavyko ir pirmasis „blynas“ per daug neprisvilo. Dalyvių teigiami atsiliepimai ir noras dar kartelį suburti žmones nuostabaus grožio Dainų slėnyje paskatino Alytaus jaunimą organizuoti dar vieną žiemišką renginį „Čiuožk su meile“.

Tačiau…
Kad ir kaip stropiai besistengsi, niekas nėra apsaugotas nuo netikėtai ištinkančių bėdų. Tą teko patirti ir Dainų slėnio iniciatyvinės komandos jaunimui, kuris, vasario 13d. atvykęs į Dainų slėnį ruoštis renginiui išvydo sugadintą svarbiausia šventės akcentą – ledo čiužyklą, ją kažkas „papuošė“ automobilių provėžomis. Tačiau Alytaus aktyvusis jaunimas nepasidavė, aktyvistai ilgai ruošę naują renginio programą vistiek miestelėnus nudžiugino suorganizuotu renginiu.

„Čiuožk su meile“
Vasario 14d. Dainų slėnis vėl atgijo, jame visą dieną šurnuliavo šypsenomis ir gera nuotaika pasipuošę žmonės. Dalyvius su taisyklėmis ir užduotimis supažindino renginio vedėjai: Vytautas Urbonas ir Goda Jonuškaitė. Alytiškių laukė porų šokiai ant ledo, norintys dalyviai galėjo kovoti dėl pergalės futbolo varžybose. Rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti rėmėjų prizais. (Dėkojame „Hidrobalt“, „Alytaus naujienoms“, „Mano renginiui“, „Alytaus gidui“, „ALT reklamai“, „FM99“, „Gardžiam maistui“, „Bioksui“, „Tele2“) Tuo pačiu metu, kai vaikinai žaidė ant ledo, žiūrovams neleido nuobodžiauti Viktoras Zujevas iš breiko grupės „Banzai“, kurio dėka dalyviai pajudėjo ir pramoko vieną kitą judesį linijiniuose šokiuose. „Čiuožk su meile“ renginio pabaigoje alytiškių laukė masinė nuotrauka.

Įspūdžiai
Aplinka buvo kupina džiugios nuotaikos, miestelėnai nuoširdžiai džiaugėsi sniegu, žiemos teikiamomis pramogomis. Galėjome pamatyti ir daug susirinkusių įsimylėjėlių dieną šiame renginyje paminėti porų. Renginyje vyravo šilta, jauki atmosfera. Viena iš renginio organizatorių, Diana Aksomitaitė teigė: “Nepalankios oro sąlygos ir sugadintas ledas neleido įvykdyti visų planų, tačiau džiaugiuosi, kad žmonės nepabūgo ateiti ir sudalyvauti įvairiose rungtyse ir konkursuose.“ Iniciatyvinės komandos vadovė šypsosi: "Šį kartą įsisiautėjusi žiema mūsų tikrai nelepino, tačiau galime džiaugtis, kad prizus išdalinti vis dėl to buvo kam. Juk smarkiai pakoreguotoje programoje liko gera nuotaika ir entuziazmas. Nenusimenam, svarbiausia, kad organizavom su meile.“
Renginys „Čiuožk su meile“ praskaidrino ne vieno alytiškio dieną, žmones džiugino ir aktyvios pramogos, žaidimai ir romantikos kupina aplinka. Dainų slėnio iniciatyvinė komanda džiaugiasi renginiu, kuris įrodė, jog įdėjus pastangų, užsispyrimo ir noro galima įveikti visas pasitaikiusias kliūtis, o užmirštas Alytaus miesto vietas atgaivinti ir paversti geros nuotaikos kupinu pasilinksminimo centru.

Deimantė Pauliuščenkaitė.