Greta Juodžiukynaitė - naujoji generalinė direktorė.

Tvirtas charakteris ir neblėstantis ryžtas siekiant savo užsibrėžtų tikslų. Taip dauguma „Verslo Angelo“ narių apibūdina naująją generalinę direktorę – Gretą Juodžiukynaitę. Ši mergina organizacijos veikloje aktyviai dalyvauja jau beveik trejus metus, ir tikrai nežada sustoti.

Visų pirma norime Tave pasveikinti tapus „Verslo Angelo“ generaline direktore. Kaip jautiesi užėmusi šias pareigas?

Jaučiuosi priėmusi naują iššūkį savo gyvenime – tai bus nauja patirtis. Nors ir esu vadovavusi kelioms kitoms komandoms, šiose naujose pareigose turėsiu dar didesnių galimybių ugdyti savo ir kitų savarankiškumą, kitus įgūdžius bei savybes. Viliuosi, kad galėsiu padaryti kažką naudingo visiems organizacijos nariams.

Kaip sužinojai apie „Verslo Angelą“ ir kiek laiko dalyvauji šios organizacijos veikloje?

Apie „Verslo Angelą“ labai seniai papasakojo sesė, kadangi jos draugai dalyvavo šios organizacijos veikloje. Rimčiau tuo susidomėjau sužinojusi, kad „VA“ ieško naujokų, o tai buvo 2008 metų rudenį. Tuomet, kaip ir dabartiniai naujokai, vedama smalsumo panorau ateiti ir sužinoti kokia veikla užsiimate.

Ko Tu tikėjaisi iš „Verslo Angelo“?

Į „VA“ žiūrėjau kaip į labai rimtą užsiėmimą, naują tobulėjimo šaltinį. Tikėjausi susipažinti su naujais žmonėmis. Pabendravusi su „angeliukais“ suvokiau, jog kai kurie iš jų taps man pavyzdžiais, mokytojais.

Kas tave paskatino tapti generaline direktore?

Justinas! Ir Kamilė (juokiasi).

Kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti tokias pareigas užimantis asmuo?

Pirmoje vietoje – atsakomybe. Taip pat geranoriškumu bei nesavanaudiškumu. Tu turi ne tik naudotis tuo, kad esi komandos vadovas, bet ir suvokti, jog esi atsakingas už visus tuos žmones. Stengtis, kad visi komandos nariai gautų tiek pat gėrio, kiek gauni pats. Ir aišku, naujoviškumu ir atsinaujinimu. Tokiam žmogui turi niekad nepritrūkti energijos, jis turi atėjęs skleisti šviesą kitiems.

Tu manai, kad turi šių savybių?

Dalį turi, dalies ne. Viską galima tobulinti. Tikiu, jog šios pareigos tikrai manyje išugdys naujų savybių ir suteiks galimybių patobulinti jau turimas.

Kalbėjai apie naujoves, taigi, kokius naujus tikslus žadi iškelti „VA“ ir kaip sieksi jų įgyvendinimo?

Rinkiminės programos neturiu (juokiasi). Tiesiog turiu dar neišbaigtų idėjų, kurioms tiksliai pateikti dar truputį trūksta laiko. Šiuo metu, manau, jog bandysiu sustiprinti komandą, padėsiu atrasti naujokams savo darbo vietas. Stengsiuosi, kad kiekvienas „Verslo Angelo“ narys iš šios organizacijos gautų kažką naujo ir vertingo ir kad santykis tarp to, ką žmogus gauna iš „VA“ ir to, ką jis gali duoti jam, būtų tolygus.

Kokius darbo metodus laikai efektyviausiais?

Pirmiausia – pokalbius, diskusijas, nes jais išanalizuojama esama situacija. Taip pat tolygų darbų pasidalijimą. Mėgstu ir žaidimus – jų dėka galima daug ko išmokti, nes tai nėra „sausa“ informacija, o patirta situacija.

Karolina Gavelytė ir Deimantė Pauliuščenkaitė.