IC

Gegužės 10 – 13 dienomis vyko antroji „Inovation Circle“ (“Inovacijų ratas“) konferencija. “Mid – term” konferencijoje dalyvavo svečiai iš Lietuvos, Norvegijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Švedijos. Šią konferenciją organizavo „Baltijos Inovacijų Grupė“ bei Alytaus miesto savivaldybė, o jiems padėjome ir mes, “angeliukai”.
Gegužės 10-sios vakarą mūsų pačių pasariniais drugeliais papuoštais autobusais atvyko konferencijos dalyviai. Mes juos sutikome viešbučiuose. O savo kambariuose svečiai rado po malonią mūsų pačių pagamintą staigmeną: gėlytę iš saldainių. Kol koordinatoriai dalyvavo susirinkime, kiti svečiai laiką leido “Stiklinio” restorano saunoje bei baseine.
Ketvirtadienio rytą mes registravome svečius. Vėliau buvo skaitomi įvairūs pranešimai, visi partneriai pristatė savo vykdomų projektų tarpinius rezultatus, bei prasidėjo diskusijos darbo grupėse, kuriose dalyvavome ir mes. Čia pristatėme “Dzūkijos turizmo” (taip pat jo dalį “Japonišką sodą”), bei “Verslumo organizacijų tinklo“ projektus. Diskutavome apie šiuos projektus, gavome daug naudingų patarimų, bei radome partnerių kituose miestuose ir šalyse. Po visų dienos darbų Alytaus Jaunimo centre vyko kultūrinė programa, kurioje dalyvavo ir keletas angeliukų. Vėliau kartu su svečiais laiką leidome Alytaus miesto teatre, kur vyko lietuvių folkloro vakaras.
Penktadienį vyko konferencijos apibendrinimas, o projekto vadovas Alf S. Johansen ją uždarė. Po pietų svečiai dalyvavo Telemarko universitetinės kolegijos paskaitose, vyko į Kęstučio Ptakausko Japonišką sodą arba dalyvavo susitikimuose su strateginiais partneriais. Vėliau restorane “Stiklinis” vyko karaoke vakaras, kurį vedė angeliukai: Auksė ir Julius.
Na, o gegužės 13-ąją išlydėjome svečius.
Ši konferencija buvo įsimintinas įvykis ne tik konfrencijos dalyviams, bet ir “angeliukams”.

Šią savaitę mokyklose abiturientams buvo išdalintos informacinės skrajutės apie žygį “Mes žinom kelią”. Taip pat prasidėjo registracija. Visi norintys dalyvauti žygyje jau gali užsiregistruoti mūsų puslapyje.

Agnė Radzevičiūtė