IC įžanginė konferencija

Gegužės 11 – 13 dienomis vyko „Inovation Circle“ (“Inovacijų ratas“) įžanginė konferencija.. „Kick – off“ konferencijoje dalyvavo delegacijos iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Švedijos ir Norvegijos. Šio projekto centras yra Alytus, o projektą vykdo „Baltijos Inovacijų Grupė“ su Alytaus miesto savivaldybe. Jiems padedame ir mes, VA jaunimas.
Gegužės 11 d. angeliukai registravo atvykusius svečius. Restorane „Stiklinis“ vyko sutikimo vakaras, kuriame angeliukai, pagerbdami kiekvienos šalies delegacijas, sudainavo po dainą gimtosiomis jų kalbomis.
Gegužės 12 d. vyko paskaita, kurioje kalbėjo ir Verslo Angelo jaunimas su Vaclovu Goštautu. Mums teko kalbėti tema“ką jaunimas gali padaryti dėl savo bendruomenės?“. Mes pristatėme didesnius savo projektus, išsakėm savo požiūrį į gimtąjį miestą ir projektų naudą mūsų bendruomenei.
Vėliau vyko angeliukų surengtas žaidimas jaunimui „Alytus in the Circle“. Užsieniečiai gavo nuorodas, pagal kurias jie patys su lydinčiais angeliukais turėjo surasti įstaigą, kurioje jų laukė užduotis ir kita nuoroda. Šio žaidimo metu jie galėjo pamatyti gražiausias mūsų miesto vietas, aplankyti Amatų mokyklą, Gaisrinę, Alytaus Naujienas, FM 99. Žaidimo finišas buvo Verslo angelas, kur dalyvių laukė vaišės.
Vakare Alytaus miesto teatro galerijoje vyko Viduramžių puota. Svečius sužavėjo dekoracijos, vaišės ir įdomi programa. Visus linksmino kluonas, šokėjai išmokė šokį, vyko riterių pasirodymas ir žaidimai.
Gegužės 13 d. vyko Lietuvių folkloro vakaras Šilaičių poilsio bazėje. Tai buvo konferencijos užbaigimo vakaras. Angeliukai, apsirengą tautiniais drabužiais, supažindino svečius su tautiniais žaidimais ir šokiais. IC dalyviai liko sužavėti.
Ši konferencija buvo tik tarptautinio „Inovation Circle“ projekto pradžia.