IC NAUJIENOS

BSR INTERREG IIIB projektas „Inovacijų ratas“ pradeda vis naujas veiklas. Rugsėjo viduryje Cesiuose (Latvija), vyko pirmasis Inovacijų Akademijos seminaras, tema „Inovacijos, konkurencingumas ir erdvinis vystymasis“, kuriame 10 dalyvių buvo iš Alytaus. Lapkričio 9-11 dienomis, Ostfoldo(Norvegija) apskrityje vyko tarptautinis pasikeitimas – seminaras, tema „Patrauklūs miestai ir bendruomenės“, kurio dalyviai susirinko iš Alytaus, Cesių (Latvija), Robertsforso bei Tranemo (Švedija). Po Ostfoldo apskrities ir ją sudarančių savivaldybių pristatymo dalyviai susiskirstė į tris grupes.
Spydebergo savivaldybė globojo „Mano svajonių bendruomenės“ grupę, kurioje aktyviausias buvo jaunimas. Dalyviai iš kitų šalių, eidami pagal bendrąjame plane nubrėžtą liniją ieškojo tvarkytinų teritorijų. Daugelis tokių vietovių vietiniai gyventojai buvo nepastebėję.
Askimo ir Eidsbergo savivaldybės akcentavo „Gyventojams ir verslui patrauklius miestus“. Buvo kalbama apie miestų plėtrą ir inovacijas (kokia jaunimo ir vietos verslo plėtojimo įtaka ekonomikos augimui) bei verslumo programas mokyklose, bendradarbiavimą tarp mokyklų ir vietos verslo. Dalyviai ieškojo būdų kaip sukurti arba padidinti mažų miestų, esančių sostinės ar didmiesčių pašonėje, patrauklumą.
Markerio, Aremarko ir Rømskogo savivaldybės siekė bendruomenes padaryti patrauklias svarstydami apie aplinkosaugos problemas bei jaunimo tarybų ir aktyvumo svarbą.
Po dviejų dienų intensyvaus darbo kiekviena grupė pristatė savo darbo rezultatus, pasikeitė patirtimi.

Odeta Spūdienė