II Tarptautinė BONSAI ir SUISEKI paroda ALYTUS 2005

Birželio 17-19 dienomis vykusi „Bonsai ir suiseki“ paroda paliko didelį įspūdį kiekvienam joje apsilankiusiam žmogui. Jie turėjo galimybę pamatyti 150 bonsai medelių ir 30 suiseki akmenų, įvairių rūšių medelių formavimo technikos demonstravimus, paskaitas, japonijos kardų meistrų paskaitas…t.t.
Tokių parodų metu reikia daug pagalbos sunešti stalus, medelius ir t.t. todėl buvo paprašyta angeliukų pagalbos, kurie mielai sutiko padėti.
Birželio 17-oji – parodos atidarymo diena. Darbas vyko be jokių nesklandumų, nes žmonių buvo neperdaugiausiai. Darbą kliudė tik tokios smulkmenos kaip įmaučių trūkumas ir t.t.
Birželio 18-oji . Nuo pačio ryto iškilo nesusipratimas, nes vienoje vietoje buvo padėti du eksponatai,todėl reikėjo skubiai surasti kita vieta vienam eksponatui. Vėliau ši problema išsisprendė. Pradėjus rinktis žmonėms, visur buvo grūstis, o ypač antrame aukšte, todėl reikėjo labai kontroliuoti visą jų judėjimą. Kadangi parodos metu buvo labai karšta, tai angeliukai kurie prižiūrėjo eksponatus dirbdavo pakaitomis. Jeigu būtų buvę daugiau angeliukų ateję į pagalbą darbas butų vykęs lengviau. Šią dieną didžiausia problema buvo tai, kad nebuvo pasirūpinta tinkama įranga, kurios dėka būtų visą laiką teikiama informacija, kur kas vyksta ir parodos dalyviai galėtų komentuoti savo darbus.
Birželio 18-oji – oficialus parodos uždarymas. Diena nepraėjo be nesklandumų. Iš ryto buvo fotografuojami visi bonsai medeliai, todėl reikėjo labai skubėti, dėl šios priežasties buvo sudaužytas vienas medelis, tačiau greitai jis buvo perdėtas į kitą vazonėlį ir viskas susitvarkė. Pradėjus rinktis žmonėms visi sugrįžo į savo darbo vietas. Toliau viskas vyko sklandžiai be didelių nesusipratimų.
Pasibaigus parodai angeliukams reikėjo padėti sunešioti visus medelius, o angeliukėms sulankstyti palas nuo stalų.

Ieva Sližauskaitė