II Tarptautinė BONSAI ir SUISEKI paroda ALYTUS 2005

Atėję į parodą žmonės nė nenutuokė, kiek daug tenka padirbėti, kad viskas būtų kaip riekiant. Pirmosiomis tarptautinės parodos „Bonsai ir suiseki 2005“ pasiruošimo dienomis buvo daugybė nesusipratimų, klaidų. Bet viskas pamažu susitvarkė „ verslo angeliukų “ dėka. Pirmiausiai sustatėme suolus ir stalus, ant kurių buvo išdėstyti mažieji medeliai.
Gerai pasidarbavo UAB „Rodiklis“ jie sustatė stalus, susuko, pakabino plakatus, pastatė krepšinio aikštelę ir dar daug darbų. Pirmieji, be parodos organizatoriaus Kęstučio Ptakausko, atvyko bonsų meistrai iš Lenkijos ir Slovakijos, jie atvežė daugybę medelių.
Sunkiausia pasiruošimo diena buvo ketvirtadienis, birželio 16-oji. Meistrai vėlavo užsiregistruoti ir vertė jų laukti iki 2 valandų nakties.
Birželio 17-oji oficiali parodos atidarymo diena. Viskas klojosi sklandžiai, lankytojų buvo ne itin daug. Tik iškilo nedidelis keblumas dėl elektros, teko iškviesti elektriką. Antrą dieną sunkiausia buvo ryte – tik pradėjus dirbti buvo parduota 100 bilietų, susidarė žmonių grūstis, reikėjo pasukti galvą, kaip juos paskirstyti, kad lankytojai patogiai apžiūrėtų parodą.
Teatre buvo karšta ir žiūrovus ir eksponatus saugujusiems ,,verslo angeliukams”. Jie bijodami nualpti labai dažnai keisdavosi.
Trečia diena prasidėjo be keblumų. Pirmiausia buvo fotografuojami bonsai medeliai, vėliau ėmėmės įprastinių darbų: prižiūrėti medelius ir kitus eksponatus, plėšėme nuo bilietėlių šakneles ir kt.
Pasibaigus tarptautinei parodai ,,bonsai ir suisekiai 2005”, beliko padėti sunešioti mažuosius medelius.

Vytautas Urbonas