Innovation circle vasaros stovykla

Rugpjūčio 24-29 dienomis angeliukų grupelė buvo išvykusi jau į antrąją „Innovation circle“organizuojamą tarptautinę vasaros stovyklą. Šiemet ji vyko Latvijoje, žaliais parkais garsėjančiame Siguldos mieste.
„Verslo angelas“ važiavo į stovyklą paruošęs pristatyti penkis projektus( „Jaunimo platinimo tarnyba“, „Mes Žinom kelią“, „Dzūkijos turizmas“, „Baltijos turizmas“, „Japoniškas sodas“). Apie kiekvieną projektą reikėjo parašyti trumpą aprašymą ir nusiųsti ekspertams. Taip pat turėjome paruošti plakatą apie kiekvieną projektą ir nusivežti į stovyklą.
Stovykloje darbas buvo suskirstytas į tris grupes: verslas, miesto plėtra ir žiniasklaida.
Visi angeliukai dirbo verslo grupėje. Jai vadovavo ekspertai iš Norvegijos. Pagrindinis mūsų tikslas buvo išmokti parašyti savo idėjų verslo planus. Nusprendėme rašyti dviejų idėjų planus: „Dzūkijos turizmo“ ir „Baltijos turizmo“- kartu, ir „Japoniško sodo“- antrą. Sunkiai dirbome ne tik dieną skirtomis valandomis, bet darbas virte virė ir vakare. Rašydami verslo planus nuolat konsultavomės su ekspertais. Parašytus verslo planus patikrindavo ekspertai ir patardavo kas blogai, kas gerai. Angeliukų verslo planai buvo iš tikrųjų geri. Ekspertai turejo tik po keletą pastabų.
Paskutinę stovyklos dieną turėjome pristyti savo idėjas per keletą minučių komisijai ir visiems dalyviams. Nutarėme „Dzūkijos turizmą“, „Baltijos turizmą“ ir „Japoniško sodą“ idėjas pristatyti kaip vieną didelį verslo planą. Tai darėme todėl, kad visas šias idėjas vienija bendras tikslas- pritraukti kuo daugiau turistų į Dzūkijos regioną. Tačiau ši bendra idėja nebuvo palankiai įvertinta. Galbūt daugelį gąsdino dideli biudžeto skaičiai? Vis dėlto, angeliukai nenuleido rankų, toliau ruošiasi dirbti prie savo kraštui naudingų projektų ir ruoštis 2007 metų expo parodai.
Stovyklos metu buvo daug įdomių diskusijų, įvairių žaidimų, smagių vakarų. Angeliukai grįžo namo pilni įspūdžių ir naujos patirties.