Jaunimas nesnaudžia!

Rugpjūčio 7 – 10 dienomis 70 rajono jaunuolių susirinko į Obelijos sodybą, esančią Mockonių kaime, Seirijų seniūnijoje. Ši stovykla organizuojama Indrės Basevičiūtės vyksta jau trečius metus. Šiais metais joje dalyvavo 4 „Verslo angelo“ nariai: Rima, Aistė, Vytautas ir Audrius. Angeliukams ši stovykla buvo neeilinė, nes į ją angeliukai buvo pakviesti kaip moderatoriai, kurie pravedė paskaitą grupelėse tema – „Jaunimas-Idėja-Komanda-Projektas“. Daugiausia buvo diskutuojama apie jaunimo laisvalaikį: ko trūksta, kas galėtų būti kitaip. Taip pat angeliukai pristatė „Verslo angelą“ : jo struktūrą bei veiklą. Jaunimui pristatymas paliko didelį įspūdį.
Šioje stovykloje jaunimas ne tik linksmai leido laiką, bet ir mokėsi generuoti idėjas, jas paversti projektais, varžėsi įvairiose rungtyse, stebėjo kvapą gniaužiančius pasirodymus.
Organizatoriai stovyklautojus pamalonino ne tik puikia aplinka, bet – įdomiausia, originalia programa. Labiausiai dalyvius nustebino fakyrų klubo „Ugnies ženklai“ pasirodymas ir tai, kad prieš atslenkant nakčiai jaunimas pats galėjo pasimokyti šio meno.
Įsimintina programos dalimi tapo ne tik fakyrų pasirodymas, bet ir speciali stovyklos olimpiada, kurioje dalyvavo ne tik lietuviai, bet ir indėnai, turkai, afrikiečiai, čiukčiai, škotai. Pasipuošę ypatingais, dar niekur neregėtais kostiumais, minėtosios tautos, pristatė savo šokius ir šūkius. Po to visi ruošėsi, treniravosi ir kaupė jėgas klastingajam kliūčių ruožui. Dalyviams teko ne tik plaukti burlente, bėgti, kopti virvėmis, maudytis purvo vonioje, šokinėti per kulbes, bet ir nešti lovą.
„Nuostabiai praleistas laikas, naujos pažintys, bendravimo įgūdžių tobulinimas,- viso to pasisėmėme šioje stovykloje“ džiaugėsi angeliukai. Kad ir kaip bebūtų, neišvengta minusų. „Laiko stoka, (viskas vėlavo), trūko jaunimo aktyvumo“,- teigė Vytautas. Bet tai tik smulkmenos palyginus su tuo, kaip įdomiai buvo praleistas laikas.

Gabija Balevičiūtė