Konferencija „Jaunimo verslumo politika Lietuvoje“

Gegužės 7-ą d. Alytaus Miesto Savivaldybėje vyko „Mokinių Verslumo Klubo“ suorganizuota konferencija tema „Jaunimo verslumo politika Lietuvoje“. Nors į konferenciją ir nesusirinko šimtai interesantų, tačiau išgirsta informacija ir įgytos žinios buvo naudingos kiekvienam konferencijos dalyviui.

Į renginį atvyko svečiai ne vien iš Dzūkijos. Konferencija prasidėjo sveikinimo žodžiais, kuriuos tarė jaunimo reikalų koordinatorė Vilma Liaukuvienė ir Alytaus apskrities deleguota seimo narė Zita Užlytė. Po sveikinimo kalbų sekė mini paskaitos, kurias vedė Alytaus krašto verslininkų asociacijos prezidentė Dalia Matukienė, KTU profesorius Egidijus Kazanavičius. Dalia Matukienė kalbėjo apie naują verslumo modelį bei naujoves versle, o KTU profesorius pristatė jaunimo atliekamą praktiką verslume, tiksliau – Kauno Technologijų Universitete.

Po kavos pertraukėlės tribūnoje buvo galima pastebėti ne vieną „Verslo angelo“ narį. Jonas Kuklys pristatė „Jaunimo platinimo Tarnybą“ – dukterinę „Verslo angelo“ įmonę. Ilgametis organizacijos narys Vytautas Urbonas pristatė kaip ugdomas verslumas Lietuvos ir užsienio švietimo įstaigose. Buvo lyginami praktinių ir teorinių žinių kiekis Lietuvoje ir svetur. Padaryta aiški išvada – Lietuvoje ugdomi teoriniai, bet ne praktiniai specialistai. Kita „Verslo angelo“ narė ir Dainų slėnio iniciatyvinės komandos direktorė Greta Juodžiukynaitė pristatė projektą „Mes žinom kelią“ kaip pavyzdinį projektą, ugdantį jaunas, veržlias ir verslias asmenybes. Toliau jaunimo verslumo problemas pristatė VšĮ „Verslo angelas“ direktorius Vaclovas Goštautas.

Konferencijos pabaigoje visi konferencijos dalyviai atrodė patenkinti renginiu, o Jonas Kuklys, skatindamas jaunimo iniciatyvas, teigė, kad: „Tokios konferencijos yra geriausias būdas ugdyti verslias asmenybes“.

Gabija Pranskevičiūtė