Mėlyno kivio seminaras

Nepaisydami Alytuje siaučiančios gripo epidemijos vasario pirmąją Angeliukai į Alytaus miesto bendruomenės centrą pasikvietė Dovydą Griškevičių, žinomą Mėlyno Kivio slapyvardžiu. Vaikinas – abiturientas, degantis noru veikti kažką daugiau nei namai-mokykla-namai ir jau maždaug metus besidalijantis savo patarimais ir patyrimais su kitais. Šįkart jis pravedė seminarą “Mėlynas kivis – motyvuok save nugalėti!”.

Iš kur tas Mėlynas Kivis? Pavadinimo idėja kilo gan spontaniškai – pastebėjus krūvos mėlynų sėdmaišių panašumą į kivį, o „prilipo“, nes yra išskirtinė ir lengvai įsimenama. „Išgirdę apie kažkokį Dovydo Griškevičiaus seminarą jaunimui, jūs turbūt nieko neaprisimintumėt, pirma mintis būtų „Kuris čia jis?“, o kai kas nors pasakys „Mėlynas Kivis“, iškart prisiminsit, kas čia buvo“, – sakė Dovydas. Savo blog‘e vaikinas rašo, kad Mėlyno Kivio „misija“ – padėti žmonėms pradėti daryti tai, ką jie iš tiesų nori daryti.

Motyvuok save nugalėti! Per pusantros valandos vaikinas apžvelgė priežastis, dėl kurių beveik visi žmonės, kad ir kaip norėdami kurti, taip ir lieka kuriami, būdus, kaip tas priežastis įveikti bei išnagrinėjo vieno didžiausių šiuolaikinio žmogaus „laiko ryjiko“ ir „sistemintojo“ – televizoriaus – pavyzdį. Susirinkusiems jis pasiūlė namuose atlikti praktinę užduotį: pasiėmus popieriaus lapą ir rašiklį surašyti viską, ką girdėjo per žinias ir po kurio laiko (savaitės, mėnesio…) tą lapą perskaičius pagalvoti, ar nors vieno dalyko nežinojimas būtų kaip nors padaręs įtaką jų gyvenimui.

Kas toliau? Artimiausi Dovydo planai – praplėsti savo konforto zoną šokant vidury prekybos centro ir apsilankyti studijų mugėje („Reikia gi nuspręst, ką toliau veiksiu…“). O mes, Angeliukai, jau planuojam, kaip kiek pagerėjus orams vyksim pas Dovydą į Vilnių ir praleisim nepakartojamą dieną :)