Mes Žinom Kelią 2010!

Rugpjūčio 20-21 dienomis jau 7-ąjį kartą įvyko projektas „Mes žinom kelią  “ Projekto metu, kaip ir kiekvienais metais, vyko plaukimas Nemunu plaustais, vakarinė diskusija, kurios pagrindinė tema šiemet buvo susijusi su jaunimo emigracija iš Alytaus. 

Pirmąją dieną jaunimas susirinko į Verslo angelą, pasiskirstė į tikslines  grupes ir pradėjo darbus. Grupės buvo šešios : verslininkai, savivalda, studentai, emigrantai, kultūra bei politikai, taigi, kiekvienas galėjo pasirinkti sau labiausiai tinkamą sritį. Grupelėse vyko diskusijos, kaip kiekvienos iš jų atstovai galėtų sumažinti jaunimo emigraciją. Po trumpų diskusijų visi dalyviai iškeliavo į stovyklavietę – Nemunaitį. Stovyklavietėje diskusija tęsėsi, į ją įsitraukė politikai, verslininkai, kultūros atstovai, kurie įvertino jaunųjų dalyvių bei organizatorių idėjas, kaip būtų galima emigraciją sustabdyti. 

Po diskusijos paaiškėjo, jog didžiausios problemos Alytaus mieste, kurios skatina emigraciją yra bendradarbiavimo trūkumas tarp jaunimo organizacijų, verslių žmonių trūkumas, smulkiųjų verslininkų nevieningumas, aukštųjų mokyklų bei specialybių trūkumas, kultūros stoka, nusivylimas vietine valdžia, pramogų, darbo, bendruomeniškumo trūkumas ir t.t. Projekto dalyviai priėjo išvadą, jog jaunimas turėtų dažniau bendradarbiauti tarpusavyje, įgyvendinti daugiau realių idėjų. 

Projektas „Mes žinom kelią “ šiemet atnešė nemažai naujų minčių, įkvėpė jaunimą kurti gražesnę Alytaus ateitį, stabdyti jaunų žmonių emigraciją iš gimtojo miesto. Tikėkimės, jog šis projektas atneš realių rezultatų,bei bus vykdomas ir kitais metais. 

 

Austėja