Naujas leidinys - naujas įvaizdis!

2007 m. Spalio 10 d. buvo patvirtinti nuostatai dėl leidinių jaunimui projektų finansavimo. Konkursą organizavo Jaunimo Reikalų Departamentas. Pastarojo konkurso tikslas buvo paremti projektus, skirtus pristatyti ir skatinti jaunimo savanorišką veiklą, dalyvavimą ir jaunimo veiklos kokybę. Konkursas buvo orientuotas į jaunimo organizacijas, su juo dirbančias organizacijas. Du trečdaliai projekto vykdytojų privalėjo būti jaunimas. Konkursą galėjo laimėti tik organizacijos, kurių leidinio turinys atitiko Jaunimo Reikalų Departamento reikalavimus: (pvz., leidinys turėjo informuoti jaunimą apie galimybes dalyvauti jaunimo organizacijų veikloje; turėjo skatinti savanoriškos veiklos sklaidą; turėjo pristatyti vietos jaunimo politiką formuojančias ir įgyvendinančias institucijas ir jų veiklą; …). Geriausiai visus reikalavimus įvykdžiusi ir laimėjusi buvo jaunimo organizacija „Verslo Angelas“.

Prie leidinio leidybos prisidėjo organizacijos jaunimas. Pradžioje darbai ėjosi sunkiai. „Verslo Angelo“ jaunimas nebuvo labai aktyvus. Tačiau vėliau, sulaukus pagalbos iš UAB „Rodiklis“ atsirado daugiau naujų idėjų ir energijos. Buvo ieškota orginaliausio leidinio varianto: išvaizdos ypatumų, maketavimo įmantrybių ir pan. Išsprendus vieną problemą – netikėtai atsirado kita. Beprasidedant rimtiems maketavimo darbams, susirgo maketuotojas. Tai prailgino leidinio atsiradimo datą. Tačiau visos problemos išsprendžiamos: maketuotojas pasveiko ir jaunimo organizacijos „Verslo Angelo“ informacinis leidinys buvo baigtas.

„Verslo Angelas“ įvykdė visus savo siekius kuriant leidinį. Organizacija subūrė septyniolikos žmonių iniciatyvinę grupę; surengė šešis projekto organizacinės grupės susirinkimus; parengė tekstus leidiniui, padarė maketą ir sukūrė dizainą; išspausdino knygelės tiražą; pristatė darbo rezultatus. Šiuo metu yra ruošiamasi leidinio pristatymui Alytaus mokyklų vyresniosioms klasėms ir laukiama daugiau veiklaus jaunimo, norinčio prisidėti prie organizacijos veiklos ir didinti Alytaus plėtrą.

Gabija Pranskevičiūtė