Naujas ryšys tarp Suvalkų ir Alytaus

Birželio 9-10 dienomis Alytaus „Verslp Angelo” jaunimas lankėsi Suwalkuose. Susitikimas buvo suorganizuotas EU INTERREG III B projekto „Inovacijų ratas” rėmuose. „Angeliukus” Lenkijoj pasitiko „IC” jaunimo grupė, kuri susikūrusi 2006m. kovo mėnesį.
Po kelių apšildančių žaidimų abi grupės susėdo neformaliam, bet rimtam pokalbiui. Alytiškiai papasakojo apie savo organizacijos veiklą, tikslus ir darbo metodus. Šeimininkai pristatė savo vykdomus darbus ir ateities planus. Nors abiejų grupių vykdomi projektai šiek tiek skyrėsi, visi sutarė, kad ateityje būtų puiku rasti bendrą darbo kryptį.
Tomis pačiomis dienomis Suvalkų miestas šventė savo gimtadienį. Visame mieste vyko renginiai, todėl „Verslo Angelo” atstovai turėjo galimybę susipažinti su kaimynų tradicijomis. Miesto aikštėje užė diskoteka, toliau už mieto, nepopuliariosios muzikos koncertai, pėsčiųjų gatvėje aikčiojo damos nužengusios iš baroko epochos ir vyko piešinių konkursas. Angeliukams į jį įsijungus keliuose popieriaus lapuose atsirado Lietuvos vėliava ir užrašai „Polska + Litwa”.
Pradžia jau padaryta. Tikimės, kad tolimesnis bendradarbiavimas atneš vertingų rezultatų.

Indrė Kreivytė