Neda Karalevičiūtė - generalinė direktorė

Jauna, įdomi, atsakinga – taip būtų galima apibūdinti dabartinę jaunimo organizacijos „Verslo angelas“ (VA) generalinę direktorę Nedą KARALEVIČIŪTĘ. Pastūmėta sesių, buvusių VA narių, ji ne tik nepabūgo prisidėti prie jaunimo organizacijos veiklos, bet ir ėmėsi itin svarbių vadovo pareigų. Štai keletas klausimų jaunajai generalinei direktorei.
Visų pirma sveikinu užėmus šį postą. Kaip jauteisi tapusi nauja generaline direktore? Ar kada nors teko vadovauti?
– Labai dėkoju už sveikinimus! Jaučiausi gerai, nes sulaukiau labai didelio artimųjų ir kitų aplinkinių žmonių palaikymo. Būtent „Verslo angele“ man nėra tekę vadovauti.
Tiesą sakant, organizacijai vadovauji jau nuo rugsėjo pradžios, todėl norėčiau paklausti, kaip sekėsi dirbti pastaruosius kelis mėnesius?
– Buvo visko: ir labai džiugių akimirkų, kai darydama renginio pliusų ir minusų apžvalgą pastebi, jog pliusų yra daugiau nei minusų. Žinoma, teko ir pasinervinti, bet kai ateina į susirinkimą ir senieji „angeliukai“ ir padeda viską daryti, pajaučiu, kad „Verslo angelas“ juda „iš po žemių“.
Kokius renginius suorganizavai savo vadovavimo laikotarpiu ir ką dar planuoji nuveikti?
–Suorganizavau siaubo filmų vakarą ir planuoju švenčių proga rengti akciją tarp „angeliukų“ seneliams, kurie gyvena vieni. Dar ketinu pakviesti į seminarą tema „Supažindinimas su verslo ypatumais ir pasakojimai, kaip pradėti verslą“.
Ką manai apie dabartinę „Verslo angelo“ veiklą? Galbūt ką nors norėtum pakeisti?
–Kai tik pradėjau vadovauti „Verslo angelui“, pirma mano mintis, ką aš norėčiau padaryti būdama generalinė direktorė, buvo atgaivinti „Verslo angelą“. Visi pastebėjo, kad anksčiau jį žinojo visi, bet dėl neaktyvumo dabar jo beveik niekas nebežino.
Kokią naudą gavai iš vadovavimo jaunimo organizacijai?
– Pasitvirtino, jog galiu ir moku vadovauti!
Kokių savybių, Tavo nuomone, privalo turėti vadovas?
– Turi mokėti sudominti, greitai sušaukti susirinkimą ir jo metu nepamiršti įvairių smulkmenų, kiekvieną laisvą minutę galvoti, ką dar aptarti susirinkime, ir taip toliau.
Ką manai apie buvusios generalinės direktorės Livetos Sakalauskaitės veiklą?
–Manau, ji buvo labai gera generalinė direktorė ir suorganizavo puikų tradicinį projektą „Mes žinom kelią“, kuriame, labai gaila, negalėjau dalyvauti
Kalbėjosi Donata DRAUGELYTĖ