PAGALIAU PASAULIS IŠGELBĖTAS!!!

Pagaliau įvyko ilgai lauktos „Verslo Angelo“ krikštynos. Kaip sakoma „šviesus (šiuo atvėju jaunas) plaukas, šviesi ateitis“.

„Iškeliauju į pasauly, iškeliauju ieškot laimės..“

Šia smagia gaidele prasidėjo „Angeliukų“ krikštynos. Visi „nekrikštai“ rinkosi nuo 8:00, gražų šeštadienio rytą. Lauke buvo ganėtinai vėsu ir jaunieji „angeliukai“ šalo (mat keli organizatoriai sugalvojo ilgeliau pamiegoti).

Pagaliau pasirodžius miegaliams prasidėjo KRIKŠTAS. Šviežių Angelų komanda pradėjo rytą nuo komandinių užduočių. Pirma, jie turėjo įveikti laiptus „užpuolusias“ dėžes – turėjo praeiti užstatytą praėjimą nenugriovę dėžių, deja, ne viskas pavyko, bet „Angeliukai“ guodėsi, kad jiem nepasisėkė dėl miego trūkumo ir prižadėjo kitas užduotis įveikti puikiai. Kaip tarė, taip ir padarė: išdažyti atitinkamai („VA“ ant savo nekaltų veidelių), ir sutvarkę visas dėžes (gera turėti tokių vargšelių – liepi ir padaro!), „Angeliukai“ išbėgo okupuoti lauko!

Perskirti į dvi komandas, pabėgioję aplink „Verslo Angelo“ pastatą ir padarę mankštą, komandos gavo užduotį: Nueiti į „Jazminų“ turgavietę ir kuo brangiau parduoti gautą paketą (2pieštukai, tualetinio popieriaus rulonas, elektros lemputė, degtukų dėžutė) ir už uždirbtus pinigus įteigti, jų manymu, vertingiausią dovaną „Verslo Angelui“. Pirmoji komandą nupirko kelis kilogramus cukraus. Antrieji, įsijautę į užduotį uždirbtus pinigus investavo į prekę ir uždirbę 40lt, nupirko laikrodį, bei pačios skaniausios arbatos.

Kai verslumo užduotis buvo baigta, komandos susijungė į vieną bendrą. Antroji užduotis buvo žygis po Alytų – su „Verslo angelu“ susijusias vietas. Pirmojo žygio vieta buvo pirmieji „VA“ namai – „Stiklinis pastatas“. Nusifotografavę „nekrikštų“ vietelėje (ten pat kur fotografuojasi dar nepakrikštyti „angeliukai“), jie užkopė į pastato viršūnę. Gudriai (bent jau taip įsivaizdavo organizatoriai) suregztą užuominą, visi suprato greitai ir nieko nelaukę nuskubėjo į „Dainų Slėnį“. Čia jų laukė užduotis padaryti „VA“ trumpinį, kuris būtų matomas iš kosmoso!!! Deja, nepavyko įvykdyti šios iš pažiūros paprastos užduoties, „Verslo Angelo“ inicialai matėsi tik užlipus ant kalno, : Negerai! – sakė Domas Šimoliūnas, pabaksnodamas pirštu
.
Trečioji užduotis – įrodyti jog mes esam patys dainingiausi. Atsisėdę prie „Dzūkų svetainės“ („VA“ kolektyvas ten koncertuoja kiekvienais metais, Gatvės muzikos dienos metu), „angeliukai“ turėjo sudainuoti daug smagių dainų, o Miesto sode iš atskirų sakinių sudėti vieną, dažnai „VA“ vakarėliuose skambančia, dainą.

Po dienos išbandymų sekė vakaro išbandymai. Vakarinė dalis vyko viloje „Pas Robertą“. Ten „angeliukai“ turėjo varžytis su „senaisiais“ „angeliukais“. Atlikus visas užduotis – nekrikštai buvo prisaikdinami „Verslo angelui“. Naujiesiems „Angeliukams“ buvo įteikti šaukštai – šeimos simboliai. Po oficialiosios dalies vyko vakarėlis, kurio metu visos „Angelo“ kartos turėjo progą susipažinti ir „susicementuoti“.

Liutauras Palionis