Projektas "Būk aktyvus" keliavo į Varėną

Lapkričio 28 d. Varėnos „Ryto“ vidurinėje mokykloje, vyko antrasis „Būk Aktyvus“ seminaras, kurio metu Varėnos miestelio ir rajono jaunimas turėjo galimybę praplėsti savo žinias apie verslumą ir jo teikiamą naudą. Seminaro pradžioje Varėnos turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Algirdas Juškevičius pristatė verslumo ugdymo galimybes ir teminius Dzūkijos kaimus.
Varėnos jaunimas buvo suskirstytas į 4 grupes ir turėjo galimybę diskutuoti apie verslumo sampratą, jo ugdymo galimybes ir teikiamą naudą. Nors ir ne visi dalyviai aktyviai dalyvavo diskusijose, tačiau moderatoriai įsitikino, kad daugelis verslumo sąvoką supranta gana siaurai. Juk verslumas yra daugiau nei tik verslas. Taip pat diskusijų metu „angeliukai“ įsitikino, kad jaunimas norėtų daugiau tokio pobūdžio seminarų ar net gi verslumo pamokų mokyklose. Diskusijų metu patys moderatoriai įgijo naujų žinių, kalbėjimo viešai ir bendravimo su didele auditorija patirties, naujų idėjų. „Džiugu, kad vis dar atsiranda žmonių, kurie nori įgyti naujų žinių ir nuveikti kažką naudinga“ teigė užsiėmimų moderatorė Rugilė. Seminaro metu jaunimas prisipažino, kad norėtų patys suburti aktyvių žmonių grupę ir užsiimti visuomenei naudinga veikla. „Didžiausiu išbandymu man tapo „Verslo angelo“ pristatymas. Prisipažinsiu, prieš pristatymą man net kojos drebėjo“ prisipažino moderatorė Žintautė.
Indrė Kreivytė, tarptautinio tinklo „Inovacijų ratas“ informacijos vadybininkė, plačiai pristatė verslumo sąvoką, bei pateikė verslumo pavyzdžių užsienyje. Visi turėjo puikią progą palyginti lietuvių ir užsieniečių verslumo pritaikymą. Indrės Kreivytės nuomone seminare dalyvavo aktyvus jaunimas, kuris buvo linkęs bendrauti, diskutuoti verslumo tema.
Projekto metu dalyviai galėjo sužinoti komandinio darbo principus, kuriuos pristatė Giedrė Praškevičiūtė, VšĮ „Verslo angelas“ darbuotoja. Ji papasakojo kuo skiriasi komanda nuo grupės ir kokią naudą teikia darbas atliekamas kartu.
Projekto organizatoriai buvo patenkinti projekto sėkme bei susirinkusių dalyvių skaičiumi. Tikimasi, kad šis seminaras suteikė daugiau naujų žinių, kurios jaunimui pravers ateityje. „Verslo angelas“ nuoširdžiai dėkoja Varėnos rajono savivaldybės švietimo skyriui, Varėnos turizmo ir verslo informacijos centrui ir Varėnos „Ryto“ vidurinei mokyklai už pagalbą organizuojant projektą.