Projekto Innovation Circle verslumo konferencija Alytuje

Lapkričio 1 – 5 dienomis vyko tarptautinio projekto ,,Innovation circle” verslumo konferencija. Šioje konferencijoje dalyvavo jaunimas bei vyresnio amžiaus žmonės iš Latvijos, Norvegijos, Švedijos, Lenkijos ir Lietuvos. Renginio metu buvo pristatomi kiekvienos šalies projektai, diskutuojama apie jaunimo verslumo skatinimo galimybes.
Pirmą dieną buvo vykdomas projektas “Viena lapkričio diena Alytuje”, kurio metu jaunimas apklausė Alytaus miesto gyventojus, mokytojus, verslininkus bei studentus. Iš viso buvo užpildytos 125 anketos. Tą pačią dieną anketos duomenis peržiūrėjo Alytaus kolegijos dėstytoja Jurgita Merkevičienė. Vakare,viešbutyje ,,Senas namas”, dalyvių laukė ,,Helloween’’ vakarėlis bei susipažinimo žaidimai.
Antrąją dieną, projekto “Viena lapkričio diena Alytuje”, rezultatai buvo reprezentuoti projekto dalyviams. Anketose atsispindi jog miestiečiai mano, kad Alytus – gražus ir švarus miestas. Vėliau svečiai taip pat pristatinėjo ir supažindino mus su savo projektais. Dalyviai vakarojo stiklinio pastato restorane, kur savo jėgas galėjo išbandyti dainuodami karaoke. Taip pat dalyviai turėjo galvosukį – kaip kuo įdomiau bei įspūdingiau pristatyti savo šalį.
Trečiąją dieną dalyviai grupelėse diskutavo apie verslumo skatinimą, kiekvienos valstybės mokyklose. Taip pat buvo paliesta tema apie būsimą EXPO parodą, joje dalyvausiančius projektus ir jų pristatymus. Vakare miesto teatre vyko atsisveikinimo vakarėlis – svečių išlydėtuvės, pagražintos fakyrų šou ir grupės gyvos muzikos koncertu.
“Verslo angelo” nariai po konferencijos galėjo pasidžiaugti savo atliktu darbu. Angeliukai įdėjo visas savo jėgas ir pastangas organizuodami šį renginį. Taip pat įgavo daugybę patirties bei žinių.

Laura Juozaitytė, Rima Kuklytė