Projekto „Savivaldybės veidrodis“ jaunimas aplankė Lietuvos Respublikos Seimą

Lapkričio 5 – oji buvo išskirtinė diena jaunimui, dalyvaujančiam projekte „Savivaldybės veidrodis“. Šią dieną jaunimas vyko į Lietuvos Respublikos Seimą. Išvykos tikslas – praplėsti akiratį ir padiskutuoti su Lietuvos Parlamento nariais: Antanu Nedzinsku, Zita Užlyte ir Vytautu Kurpuvesu.

Projektas „Savivaldybės veidrodis“ vyksta jau antrus metus. Šio projekto jaunimas aiškinasi kaip dirba miestų savivaldybės, kitaip tariant, kaip veikia valdžios aparatas. Į šio projekto susirinkimus yra kviečiami svečiai iš Alytaus Miesto Tarybos, Savivaldybės Administracijos. Su šiais žmonėmis jaunimas diskutuoja apie Alytaus viziją, ateitį ir kitus visiems miestelėnams svarbius klausimus. Kadangi projekte dalyvaujantis jaunimas sukaupė pakankamai žinių apie Savivaldybės darbą, buvo nuspręsta vykti į Lietuvos Resublikos Seimą.

Atvykus buvo pravesta ekskursija po istorines LRS sales, žymiąją galeriją ir klaidžius Seimo koridorius. Alytiškiai turėjo išskirtinę galimybę apsilankyti plenariniame posėdyje. Nors tai kėlė didelį susidomėjimą, jaunimui teko nusivilti: posėdyje nebuvo pastebėta daug posėdžio tema susidomėjusių Seimo narių…
Pasibaigus ekskursijai buvo pradėta diskusija su minėtaisiais Seimo nariais.

Diskusijoje buvo nagrinėti rinkėjų aktyvumo / pasyvumo, elektroninio balsavimo, nebendradarbiavimo tarp Lietuvos apskričių, žiniasklaidos svarbos valdžiai, jaunimo emigracijos ir švietimo sistemos klausimai. Taip pat buvo diskutuojama apie nepartinių sąrašų legalizavimą artėjančiuose savivaldybių rinkimuose.

Nors diskusija su Antanu Nedzinsku, Zita Užlyte ir Vytautu Kurpuvesu užsitęsė 1,5 valandos, į visus klausimus nebuvo atsakyta. Diskusijos pabaigoje politikai pažadėjo, kad tai buvo ne paskutinis susitikimas su jais ir pasiūlė kitąkart atvykti į jaunimo organizacijos „Verslo angelas“ patalpas ir pratęsti prasmingą ir įdomią diskusiją. Žinoma, jaunimas neprieštaravo ir, kai tik bus nustatyta tiksli susitikimo data, alytiškiai sulauks svečių.

Gabija Pranskevičiūtė