Svečiai iš Gruzijos

Lietuvos jaunimo politika yra viena iš pažangiausių Europoje ir viena palankiausiai vertinamų Europos Taryboje. Todėl Lietuvai remiant Gruzijos pastangas greičiau integruotis į euroatlantines struktūras, padedant Gruzijai stiprinti administracinius gebėjimus, reikalingus sėkmingai vykdyti pertvarkas šalyje, š.m. lapkričio 19 – 25 d. Valstybinė jaunimo reikalų tarnyba (VJRT) pakvietė Gruzijos Kultūros, paminklosaugos ir sporto reikalų ministerijos delegaciją pažintiniam vizitui, kurio metu VJRT ketina pasidalinti patirtimi jaunimo politikos formavimo ir įgyvendinimo srityje. Vienas iš vizito darbotvarkės punktų yra susipažinti su jaunimo organizacijų veikla.

Š.m. lapkričio 23 d. Gruzijos delegacija lankėsi Alytaus miesto savivaldybėje, kur buvo pristatyta Alytaus miesto savivaldybės jaunimo politika. Alytaus miesto savivaldybės siūlymu delegacija svečiavosi su jaunimu dirbančioje organizacijoje VšĮ Verslo Angelas ir jaunimo organizacijoje „Neformalus jaunimo klubas visiems“.

„Verslo angelo“ pristatymo grupė parengė trumpą prezentaciją svečiams. Jos metu pristatė įstaigos veiklas. VšĮ „Verslo angelas“ direktorius paaiškino įstaigos veiklos ir finansaviomo principus. Susitikimo metu buvo diskutuojama apie jaunimo aktyvumą, rėmėjus ir bendradarbiavimo galimybes.

Giedrė Praškevičiūtė