„Verslo angelas“ senieji deklaravimo meistrai

„Verslo angelas“ senieji deklaravimo meistrai

VŠĮ „Verslo angelas“ jau nuo 2004-jų metų ankstyvo pavasario teikia gyventojų pajamų deklaravimo paslaugas.

2004 metais kilusi deklaravimo paslaugų teikimo idėja buvo pradėta įgyvendinti entuziastingai, nebijant sunkaus ir atsakingo darbo. Pati pradžia buvo nelengva. Tam, kad būtų galima pradėti deklaravimą reikėjo daug ko išmokti, todėl buvo vykdomi mokymai, kurių dėka buvo perprasta sudėtinga deklaravimo sistema, buvo pasiruošta tvarkyti didelį kiekį dokumentų. Reikėjo pasirūpinti reklama, nes tokio pobūdžio paslaugos mūsų miete, Alytuje, buvo naujovė, neturėjusi atitikmens ilgą laiką.
Bėgant metams buvo pasekta „Verslo angelo“ pavyzdžiu ir atsirado daugiau vietų kur būtų galima deklaruoti pajamas ir turtą. Kadangi Verslo angelas jau buvo įgijęs nemenką patirtį deklaravimo srityje, patys pirmieji konkurentai negalėjo nukonkuruoti „Verslo angelo“, žinomumu ir paslaugų kokybe.

„Verslo angelas“ augo ir plėtėsi, išvažiavę „angeliukai“ studijuoti į Vilnių, savo noru, nieko neverčiami, įsikūrė ir Vilniuje adresu: Ulonų g. 1. Deklaracijos pildomos ir ten. Su garantuota kokybe ir maloniu aptarnavimu, kaip ir Alytuje.

Kaip „Verslo angele“ keičiasi „angeliukai“, vieni išvažiuoja, kiti prisijungia. Taip keičiasi ir „Verslo angelo“ adresas. Dabartinis adresas: Ugniagesių g. 1.

Vaclovas Goštautas VŠĮ „Verslo angelas“ įkūrėjas mielai sutiko būti pakalbintas ir atsakyti į keletą klausimų.

Kaip jums kilo idėja suburti komandą ir teikti turto bei pajamų deklaravimo paslaugas?

Man idėją pasiūlė „Verslo sėkmė“ direktorė Marija Laukaitienė. Nes būtent tada, 2004 metais, atsirado galimybė skirti 2% neapmokestinamojo pajamų mokesčio. Kita priežastis „angeliukams“ atsirado galimybė įgyti neįkainojamą patirtį. Jie dirbdami su žmonėmis ugdė savo komunikabilumą, atsakomybės jausmą, bendravimą su žmonėmis.

Su kokiais sunkumais susidūrėte pačioje pradžioje?

Pačioje pradžioje mes tiksliai neapskaičiavom klientų srauto. Mes nebuvom pasiruošę priimti tiek daug žmonių vienu metu. Todėl klientai turėdavo laukti eilėse.

Kokią įtaką „Verslo angelui“ turi konkurentai?

Mes neturim konkurentų. Nes mes turime savo klientus, kurie kasmet sugrįžta pas mus.

Kada prasideda pajamų ir turto deklaravimas ir kada jis baigiasi?

Deklaravimas prasideda kovo pradžioj ir baigiasi gegužės pradžioje.

Jurgis Švedkauskas