"Verslo angelo" vasaros veikla startuos tarptautiniu projektu "Artimi kaimynai"

Nors vasara mokiniams – atostogų metas, tačiau „Verslo angelo“ jaunimui vasara asocijuojas su darbymečiu. Taigi nieko nelaukdami „angeliukai“ pradės vasarą tarptautiniu projektu! Projektas „Artimi kaimynai“ bus vykdomas birželio 7 – 11 d. Alytaus rajone. Tarptautiniame projekte dalyvaus dviejų šalių atstovai: Alytaus jaunimas iš „Verslo angelo“ ir Suvalkų jaunimas iš organizacijos „No Borders“.

Projektu yra siekiama keisti susidariusias nusistovėjusias nuostatas apie kaimynines šalis, griauti stereotipus apie jų kultūrą, pasiekti tarpkultūrinio dialogo ir tarpusavio pažinimo susipažįstant su kitos kultūros žmonėmis. Tarptautinės iniciatyvos metu, kuri truks net 5 dienas, vyks kultūriniai mainai, analizuojamas ir griaunamas stereotipinis mąstymas grindžiantis praktika. Programoje įtraukta 24 valandų stovykla, kurios metu, visi projekto dalyviai turės išspręsti vieną svarbią problemą drauge, ekskursija po Alytų – Dzūkijos sostinę, etninis vakaras, kurio metu lietuviai susipažins su lenkų kultūra, o lenkai – lietuvių. Daug laiko projekto dalyviai praleis diskutuodami darbo grupėse ir žaisdami komandinius žaidimus, padedančius įtvirtinti teorinius įgūdžius praktiškai.

Jau dabar jaunimas aktyviai ruošiasi projektui: sudarinėja programą, atrinkinėja žaidimus, tvarko techninius reikalus, ruošiasi savos šalies pristatymui svečiams. Ir visa tai dėl vieno bendro tikslo – pažinti savo artimus kaimynus!

Gabija Pranskevičiūtė