Verslumo skatinimas

Šių metų lapkričio 24 d. (ketvirtadienį) VšĮ „Verslo angelas“ vadovai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje „Verslumo skatinimas: nuo inovacijos iki tarptautinės korporacijos“, kuri vyko viešbutyje \“Le Meridien Villon\” Vilniuje. Tai antroji tokio pobūdžio konferencija. Šis renginys Lietuvoje yra skirtas supažindinti Lietuvos visuomenę su verslumo sąvoka bei verslo pradžiai ir jo plėtrai pasaulyje naudojamais organizaciniais, finansiniais ir edukaciniais instrumentais. Konferencijos metu buvo pristatytas kuriamas „Saulėtekio slėnio“ projektas, buvo nemažai kalbama apie „Verslo angelų“ tinklo kūrimą Lietuvoje. Vaclovui Goštautui, Alytaus VšĮ „Verslo angelas“ direktoriui, buvo suteikta galimybė trumpai pristatyti savo organizaciją.

Konferencijos organizatoriai: pirmojo aukštųjų technologijų žinių ekonomikos branduolio projekto vykdytoja VŠĮ „Saulėtekio slėnis“, UAB „Invega“ ir SEB Vilniaus bankas.

Konferencijoje dalyvavo potencialiūs investuotojai bei inovatyvių ir neseniai įkurtų įmonių atstovai, o taip pat už verslumo ir inovacijų skatinimą atsakingų viešųjų institucijų vedantieji specialistai, universitetų ir mokslinių tyrimų institutų bei žiniasklaidos atstovai. Pranešimus skaitė lektoriai iš Didžiosios Britanijos, JAV, Suomijos, Belgijos, Norvegijos ir kt.

Plačiau apie konferenciją http://www.sunrisevalley.lt/index.php?content_id=51

Giedrė Praškevičiūtė