Viešnagė Druskininkuose

2005 m. gruodžio 19 d. Interreg IIIB projekto „Inovacijų ratas“ Alytaus vietinės grupės nariai Odeta Spūdienė, Edita Matulevičienė, Indrė Kreivytė, Vaclovas Goštautas, Vytautas Ruminas ir VšĮ „Verslo angelo“ nariai Giedrė Praškevičiūtė, Aida Kimantaitė ir Ignas Gibas dalyvavo seminare „Druskininkų savivaldybės bendruomenės dalyvavimas INTERREG IIIB programos „Inovacijų ratas“ projekte“. Seminarą organizavo projekto „Inovacijų ratas“ koordinatorė Druskininkuose Irina Smolej. Renginys vyko Druskininkų švietimo centre. Seminare taip pat dalyvavo atstovai iš Druskininkų savivaldybės, Druskininkų turizmo informacinis centras ir jaunimo grupė.
Seminaras prasidėjo Irinos Smolej sveikinimo žodžiu. Projekto „Inovacijų ratas“ koordinatorė Alytuje Odeta Spūdienė pristatė projekto pagrindinius aspektus. Vėliau Druskininkų jaunimo grupė pristatė idėjas, kurias jie norėtų įgyvendinti „Inovacijų rato“ rėmuose. Jaunimas nori rengti muzikos didžėjų ir Go-Go šokėjų konkursą, paraiškų rengimo seminarą ir šiukšlių rinkimo konkursą. Didžiausio susidomėjimo ir diskusijų susilaukė „šiukšlių“ idėja. Buvo netgi svarstoma, kad tai galėtų būti tarptautinis projektas.
VšĮ „Verslo angelo“ atstovai pristatė projektą „Mes žinom kelią 2006“. Druskininkų jaunimo grupė buvo paskatinta dalyvauti šio projekto įgyvendinime.
Seminaro pabaigoje buvo svarstoma kokiose srityse „Inovacijų rato“ partneriai iš Alytaus ir Druskininkų galėtų bendradarbiauti. Vėliau savo veiklą pristatė UAB „Baltijos turizmas“ direktorius Vytautas Ruminas. Renginio dalyviai sutiko, kad šios firmos idėja yra labai gera, ir kad būtų įmanoma daug nuveikti Dzūkijos labui turizmo srityje.

Giedrė