Vieta – kur svajosime kartu

Praėjusį antradienį naujose „Verslo angelo” patalpose (Pulko g. 12) vyko „Alytus Internacional Innovation Centre” (AIIC) atidarymas. AIIC naudingas netradicinėms ir naujovėms neabejingoms įstaigoms, kurioms svarbu būti kartu, bendradarbiauti, siekti saviraiškos ir laisvės idėjų įgyvendinimo, kurti tokį miestą, kokiame norisi gyventi. AIIC įsteigė VšĮ „Verslo angelas“, VšĮ „Baltijos inovacijų grupė“ (BIG) ir UAB „Jaunimo platinimo tarnyba“ (JPT). Atidarymo metu pasisakė steigiančių įmonių direktoriai:
„Rasti partnerių Europoje labai svarbu. Dar svarbiau dalytis patirtimi ir mokytis iš kitų. Mes turime daug planų, ir pagaliau atėjo metas juos įgyvendinti, parodyti, kad esame stipri jėga“, – kalbėjo vienas iš AIIC steigėjų, JPT direktorius Jonas Kuklys.
„Verslo angelo“ vadovas Vaclovas Goštautas teigė, kad stiprybė yra vienybė. Būtina pasistengti ir iš peties padirbėti dėl miesto gerovės, dėl jaunų žmonių, kurie galėtų burtis ir tęsti pradėtus darbus čia, gimtajame mieste.
„Johnas Lennonas yra pasakęs: „Svajonė, kada svajoji vienas, yra tik svajonė. Svajonė, kurią svajoji kartu, yra realybė.“ Todėl aš tikiu, kad AIIC bus vieta, kur mes galėsime svajoti kartu“, – kalbėjo A.S. Johansenas.
„Inovatyvaus rato” tinklo steigėjai kviečia įstaigas prisidėti prie BIG įgyvendinamų projektų, jaunimą – prie VA veiklos ir inovatyvius žmones, kompanijas tapti AIIC dalimi.

Iš Agnės Mankevičiūtės straipsnio „Naują verslo idėją palaimino ir Norvegijos ambasadorius“ išspausdinto laikraštyje „Alyatus naujienos“ 2008 09 23